Hemskheter.

Ja, jag vet. Det är hemskt. Jag har varit sämst på att uppdatera den sista tiden. Men det har helt enkelt varit en massa som har hänt, som jag känner har haft högre prioritet. Framför allt har det handlat om min egen hälsa. Men, förhoppningsvis, så är den på väg bort och det här eländet som har gjort mig tillvaro grå och ibland till och med svart, de sista åren, tog nog sitt förnuft till fånga och flydde bort för alltid.

Det har hänt en massa sen sist, så det är nog inte ens lönt att börja uppdatera och berätta, för då glömmer jag säkert en massa. Dock bör det väl nämnas att jag har fått några mysdagar med min själsfrände nere i Skåne, dessutom har skolan sätt igång igen - och tro mig, det märktes mkt väl när den satte igång, full fart med en gång! Sedan har ju den årliga kräftskivan varit och bland allt detta har jag försökt att umgås så mycket som möjligt med familj och vänner och framför allt tagit hand om mig själv. Träningen har legat på hatthyllan, dock av helt naturliga anledningar och hur mycket jag än velat träna har jag ändå inte fått. Eller, fått och fått, men ja, bra hade det inte varit och det hade jag säkerligen fått lida men för resten av livet.

Nova, hon växer allt mer och är snart en kvinna. :). Löpningen är på känn, det visade en av Goldenhanarna här i trakten för oss när jag och hans matte stod och pratade. En röd liten sak som stack ut. Haha. Hanar känner oftast att det är löpning på g innan en annan och tiken själv gör det. Dessutom vänder Nova baken till och viker svansen, så ja, nog måste det vara på gång alltid!? Så det blir snart till att köpa en sådan där fin trosa.. Usch, vad hon kommer att skämmas, stackarn!

Idag var vi ute och gick i ca 1,5 timme. Skönt, det var i skogen så Nova fick springa fritt. Vi övade lite emellanåt, mest att gå fot och att stanna på mitt kommando när mötande kommer osv. Hon var duktig, min lilla flicka, så hon fick mycket godis! ;) Ska köpa en spårlina och dummy, hade jag tänkt. Vi har alltid lånat mina föräldrars sele och lina förut, men det är ju en bit att åka för att låna den... Så nu blir det att införskaffa eget till henne. Sen blir det nog agility till våren, hon är så snabb och älskar lydnad, så det är ju en bra kombination. Utställning i slutet av oktober, på den internationella här i Växjö. Vi får se hur det går, stor konkurrens och sist gick det ju inte så bra. Från att fått hederspris och blivit Bäst i Ras samt bra placering i finalen, till ingenting. Hon var tydligen inte rastypisk, pga hennes små ögon och mer trekantiga nos. Vår renrasiga Golden. ;) Dock har folk stannat mig och sagt att vi bör ställa ut henne och att hon är jättefin. Fast det spelar ingen större roll, tycker domaren i nästa utställning samma sak så satsar jag hellre mer på det hon verkligen gillar, och det är ju inte fel det heller. Men visst är det snopet, det är det ju... Det blir dock ingen fortsättning i hundkurs denna höst. Vi gjorde ett lydnadstest i somras som visade att hon kan det de får lära sig i en fortsättningskurs, så nästa steg är antingen lydnad 1, spårkurs eller/och agility. I agility får hon både lydnad och fysisk träning, i spår aktiveras det mer mentala och luktsinnet. Blir nog en kombination av dessa. ;) För nog har hon väldigt Goldenegenskaper i sin personlighet alltid, annat kan inte sägas! och det förstås, det sa den där domaren... Att hon är kanske inte helt rastypisk i sitt utseende men hennes inre personligheter ska vi vara mycket stolta över och det märks att vi uppfostrat hennes lydnad på ett positivt sätt som gör att hon även ser upp till oss och är väldigt will-to-please. Det var roligt att höra, däremot!:) För det är ju det som är viktigast. En snäll och lojal hund som är glad!

Kissarna lever loppan här hemma och vill gärna vara ute och springa. Savannah hittar ju hem och är nog en av de klokaste katter jag vet om. Chill, haha, däremot har nog inte alltid alla hästar hemma. Han sitter och jamar utanför andras dörrar och tror bestämt att han är hemma hos sig... Och när vi kommer och hämtar honom, så tittar han konstigt på oss och undrar varför vi bär bort honom till vår lägenhet. Den lilla fulingen... Nu ligger de och sover alla tre och jag tror det är dags för en dusch. Ikväll är det tacokväll hos svärföräldrarna som gäller. Mycket trevligt!

Ha det gott!

RSS 2.0